Vandrande pinnar – Är de bra husdjur för barn?

Att välja rätt husdjur för barnen kan vara en utmaning, särskilt om en hund eller katt inte är ett alternativ. Vandrande pinnar erbjuder en fascinerande och lätthanterlig lösning.

Dessa unika varelser är inte bara intressanta att titta på, utan de lär även barnen ansvar utan krångel. Låt oss dyka ner i vad som gör vandrande pinnar till ett bra val för familjer.

  • Vandrande pinnar är bra husdjur för barn.
  • De är lättskötta och kräver mindre städning än andra husdjur.
  • Över 3000 arter av vandrande pinnar finns, men populära arter inkluderar Indiska och Jätte Kaktus Vandrande pinnar.
  • De lägger mellan 1-1000 ägg och lever 12-16 månader.
  • De är växtätare och behöver färska blad som björnbär.
  • Håll dem i en varm miljö (24-27 °C) och med hög luftfuktighet.
  • Vandrande pinnar behöver försiktig hantering då de är ömtåliga.

Om du är osäker på vilket husdjur du ska skaffa till barnen och att skaffa en hund eller katt inte är ett alternativ, finns det en mängd andra husdjur som kan vara ett utmärkt val och som är ganska lätta att ta hand om.

Från fiskar till kaniner och mycket däremellan, kommer du att hitta en mängd olika varelser i alla möjliga former och storlekar som alla gör fantastiska första husdjur för barn. Men kaniner och andra små husdjur som trivs bättre inomhus, som hamstrar, gerbiler och till och med marsvin, kräver mycket omvårdnad och deras burar måste rengöras regelbundet för att säkerställa att miljön är bra för dem att bo i, vilket innebär ett visst ansvar.

Att ta hand om hamstrar och andra pälsiga husdjur måste vara en familjegrej och inte bara en uppgift som lämnas till barnen. Fiskar och sköldpaddor behöver också regelbundet rengöras i sina akvarier, vilket kan bli en plikt istället för en njutning.

Ett husdjur som är ganska lättskött och roligt för barn att ta hand om är en vandrande pinne (eller två). De kanske inte är lika kramgoa som en kattunge eller lika hängivna som en hund, men de är fascinerande varelser som inte gör mycket ljud och de kommer definitivt inte att skada dina älskade möbler eller lämna en pöl på köksgolvet.

Vandrande pinnar, även kallade vandrande stickinsekter, är phasmider och de kan variera i storlek, där vissa är några centimeter långa medan andra kan mäta upp till 30 centimeter från huvud till svans.

De flesta av dem liknar kvistar och blad i sin miljö, vilket innebär att de smälter in mycket väl där de befinner sig. Denna form av kamouflage är för att hålla dem utom synhåll för sina rovdjur och det fungerar mycket bra.

Över 3000 Arter Av Phasmider

Det finns mer än 3000 arter av vandrande pinnar, men de mer vanliga arterna som hålls som husdjur inkluderar följande:

  • Indisk Vandrande Pinne/Gemensam Laboratorie Vandrande pinnar
  • Annam Vandrande Pinne
  • Jätte Kaktusstick
  • Macleave Spöke

Livscykeln För En Vandrande Pinne

Beroende på arten kan en honlig vandrande pinne lägga allt från 1 till 1000 ägg vid ett tillfälle och de små kläcks först efter en till tre säsonger har gått – även detta beror dock på arten. När de små kläcks, klättrar de upp i ett träd och hänger sedan upp och ner under den tid som det tar för dem att ömsa skinn, vilket de gör minst 5 gånger innan de når vuxen ålder.

Hannarna Av Vandrande Pinnar Är Ganska Sällsynta

Endast runt en av varje tusen vandrande pinnar är hanar och de kan vanligtvis flyga. Honliga vandrande pinnar behöver inte en hane för att lägga ägg (på samma sätt som fjäderfä) men när de träffar en hane parar de sig men stannar bara tillsammans i några veckor, efter vilket de går åtskilda vägar.

Livslängden För Vandrande pinnar

Vandrande pinnar har ganska kort livslängd och beroende på arten är detta allt från 12 till 16 månader. Så om du tänker på att skaffa några till barnen – är det en bra idé att skaffa några över tid så att när en når slutet av sin livslängd, finns det fortfarande några vandrande pinnar kvar i miljön som barnen kan ta hand om. Baby vandrande pinnar, oavsett art, tenderar att vara otroligt gulliga!

Hur Man Tar Hand Om Sina Vandrande Pinnar

  • Alla vandrande pinnar är växtätare och gillar inget bättre än att äta björnbär eller hallonblad, vilket gör deras kost mycket näringsrik. Det är verkligen viktigt för dem att ha mycket färsk mat i sin miljö så de kan mumsa i sig och förbli friska.
  • Vandrande pinnar gillar att hänga upp och ner på växter, så du behöver se till att de har mycket utrymme i sin miljö för att kunna dingla. Som en tumregel måste höjden på deras tank vara tre gånger längden på de vandrande pinnar du har i den.
  • Det är bättre att hålla vandrande pinnar i en tank eftersom de inte kan rymma och det är mer roligt att se dem genom glaset eller plasten – du kan hålla dem i ett nätbur men du måste se till att de inte kan rymma genom hålen i nätet, vilket om de är för stora, kommer de att krypa igenom.
  • Vandrande pinnar härstammar från varma tropiska eller semitropiska länder och som sådana måste de hållas i fångenskap i en varm miljö – allt mellan 24 till 27 °C är en idealisk temperatur för dem att trivas i. Det enda som vandrande pinnar tycker om är att hållas i mörker på natten vilket innebär att välja en röd värmelampa under natten och sedan en vit en under dagen.
  • Det är mycket viktigt att hålla fuktighetsnivåerna ganska höga, vilket innebär att göra lite forskning för att ta reda på vilken nivå just din art av vandrande pinne behöver för att må bra och hålla sig frisk. Du kan också spraya deras bur och växter minst en gång per dag, vilket hjälper till att hålla fuktighetsnivåerna på rätt nivå. Vandrande pinnar måste även ha dricksvatten i sin miljö.
  • Dessa roliga varelser gillar att bli handskas med, men du måste göra det mycket försiktigt och vara extra försiktig när du plockar upp dem. De är mer ömtåliga än många andra varelser och om de hanteras för grovt, kan de mycket väl ge dig ett litet bett eller en kram.

Läs mer:

BeskrivningLänk
Praktiska råd för skötsel av vandrande pinnar som husdjurVård av vandrande pinnar
Utforska de olika sorterna av vandrande pinnarTyper av vandrande pinnar
Stick-insekter som husdjur – ett spännande alternativ för barnStick-insekter för barn
Fördelar med vandrande pinnar som husdjur för barnVandrande pinnar för barn
Är vandrande pinnar det bästa valet som husdjur för dig?Är vandrande pinnar bra för dig?

Besök länkarna för mer information om varje ämne och lär dig hur dessa fascinerande husdjur kan påverka din hälsa positivt.

Slutsats

Gör vandrande pinnar bra husdjur för barn? Ja, det gör de eftersom de är fascinerande små varelser och de kräver inte mycket städning – även om deras miljöer behöver hållas rena, är det inte lika krävande som till exempel en kanin eller marsvinsbur.

Även om de inte har så lång livslängd, är det roligt att ha några av dem i en miljö och att ta hand om dem lär barnen vikten av ansvar på ett trevligt och roligt sätt.

edwin polack

Edwin Polack

Skribent

Edwin Polack – Som en veterinär och frilansskribent är jag mycket glad över att dela med mig av min kunskap och erfarenhet med mina läsare och hoppas kunna vara till hjälp med alla problem som presenteras av dina icke-mänskliga familjemedlemmar. Jag är, ursprungligen från USA men jag flyttade till Sverige för att fortsätta min karriär och passion. Jag har hittat en ny kärlek för att arbeta online och skriva om alla typer av djur.

Ansvarig utgivare: Tassarna använder endast källor av hög kvalitet, inklusive referentgranskade studier, för att stödja fakta i våra artiklar. Läs vår redaktionella process för att lära dig mer om hur vi fakta kontrollerar och håller vårt innehåll korrekt och pålitligt.
Källor:

1 gfdgdgd